CNN - Top 10 Makanan Paling Sedap Di Dunia.

1:38:00 PM


   CNN International merupakan salah satu channel berita 24 jam yang ditayangkan kat seluruh dunia. Baru-baru ni, CNN dah menjalankan satu worldwide survey untuk mendapatkan ranking makanan paling sedap di dunia. Hasilnya, 50 jenis makanan dari seluruh dunia telah disenaraikan! Jom tengok apakah 10 makanan yang paling sedap hasil dari survey tersebut. Kalau korang jenis yang tak tahan tengok benda sedap masa puasa, digalakkan tunggu selepas buka untuk tengok ini, hehe.

1. Massaman curry, Thailand


2. Neapolitan pizza, Italy


3. Chocolate, Mexico


4. Sushi, Japan


5. Peking duck, China


6. Hamburger, Germany

7. Penang assam laksa, Malaysia


8. Tom yum goong, Thailand


9. Ice cream, United States


10. Chicken muamba, Gabon


   Sangat membanggakan sebab Laksa Penang termasuk dalam senarai top 10. Ini membuktikan bahawa makanan kat Malaysia tak kurang sedapnya kalau dibandingkan dengan seluruh dunia. Ni yang buat aku terasa nak berbuka dengan Laksa Penang ni..

    Korang mungkin juga nak tengok:
P/S: Sila LIKE kalau korang setuju 10 makanan ni memang nampak sedap!
Source: CNN Go
Tag: Juadah Berbuka Puasa, Menu Berbuka Terbaik, Top 10 Most Delicious Food

You Might Also Like

17 comments